Paine neagra cu cartofi

de MotanLaOale in Piine, 19 Apr 2011 | 8679 vizualizari

 

Trebuie sa multumesc lui Ruxy Rux pentru ca m-am apucat sa fac paine. Este prima paine facuta, foatre buna a iesit dar aspectul lasa de dorit.

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina de grau neagra
  • 400g cartofi
  • 40g drojdie
  • 600ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu cartofi:

Cartofii se fierb in coaje cu putina sare circa 30 minute.

Se curata fierbinti si se mixeaza pana devin o pasta. Se mixeaza fierbinti ca sa nu devina cleiosi.

Intr-un castron mai mare se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 100ml apa, cartofii si 100g faina.

Se amesteca pana la omogenizare, se presara cu faina, se acopera cu un servet si se lasa la caldura 30-40 minute.

Cand a crescut maiaua se pune sarea, 400ml apa, restul de faina si se amesteca intai cu lingura si apoi se framanta bine 20 minute. Aluatul trebuie sa-si pastreze forma.

Se presara cu faina, se acopera cu servetul si se lasa la caldura 30 minute.

Se mai framanta 2-3 minute pentru stimularea activitatii drojdiei si se lasa la crescut inca 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna pe blatul infainat se framinta putin, se da forma painii (eu am vrut sa iasa ca painea ardeleneasca....mareee) se pune in tava tapetata cu hartie si presarata cu faina, se acopera si se lasa sa creasca inca 20 minute.

Se introduce in cuptorul preancalzit la temperatura medie 50-60 minute.

Inainte sa fie gata se scoate si se unge cu apa cu o pensula si se introduce inapoi in cuptor pana este gata.

Se scoate pe un servet pus pe un gratar pana se raceste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine spaniola - Pan de Horno